Klub ljubitelja FK TimokU godini kada najstariji sportski kolektiv iz Zaječara proslavlja svoj 90-ti rodjendan, odlučili smo da jedan ćošak interneta posvetimo svetlim događajima iz bogate prošlosti loptaške sekcije Timoka, pričama bivših igrača, zanimljivim dešavanjima sa terena i van njega i nastavimo sa praćenjem fudbalskog kluba Timok u budućnosti.

Ovaj blog je namenjen svim ljubiteljima fudbala i poštovaocima tradicije i lokal patriotizma. Naš cilj je da u nedostatku zvanične prezentacije fudbalskog kluba Timok širem auditorijumu prenesemo aktuelnosti vezane za dešavanja u klubu, upoznamo ih sa blistavom istorijom fudbala u Zaječaru, odamo počast legendama Timoka i osvrnemo se na najveća dostignuća kluba. Pokušamo da prenesemo duh lokal patriotizma na mladje naraštaje i podstaknemo što veći broj mladih da se opredele za SVOJ GRAD i LOKALNI FK.

Grupa entuzijasta koja sebe naziva 'Otrovi' i prati FK Timok kao organizovana grupa navijača od 1998. godine jedna je od malobrojnih ekipa koja je u Srbiji uspela da prevaziđe podelu na crno-bele i crveno-bele i animira nemali broj svojih sugrađana da im se pridruže u bodrenju SVOG LOKALNOG KLUBA. Sledeći ovaj svetao primer potrudićemo se da podstaknemo neke nove generacije da postanu stalni posetioci stadiona pod Kraljevicom.

Čemu toliko insistiranje i zalaganje za lokal patriotizam? Ponekad nismo ni svesni svog lokal patriotskog delovanja. Svako drvo u kraju koje nismo isekli tu je zato sto smo lokal patriote, svaka klupa koja stoji u parku još uvek je tu zato što smo lokal patriote, nema boljeg bureka od onog kod komšije zato što... Zato što volimo ono što nam istinski pripada, ono čega smo deo od rođenja, ono što nam nedostaje kada smo daleko. Zato što je prirodno da smo deo GRADA U KOME SMO ROĐENI kao što je on UVEK DEO NAS.
Veliki klubovi će vas uvek privući svojim trofejima i vrhunskim igračima ali zapitajte se još jednom da li je to stvarno i istinski i vaš uspeh? Da li vas išta više vezuje za Partizan, Zvezdu, Milan, Juventus, Mančester... nego za Timok?

San o uspehu je ono što će nas uvek gurati napred i terati nas da budemo bolji...a to veliki nikada neće shvatiti ;)

1 коментар:

 1. Jedna reka, plavo bela, teče kroz naš Zaječar
  Njeno ime, naša vera, naša ljubav jedina
  Nananana nananana nananana nanana
  Nananana nananana nananana nanana

  Samo napred sa blogom, tu sam ako treba pomoć.
  Lazar

  ОдговориИзбриши