Obavljen žreb za baraž i Kup FS RIS


U Fudbalskom savezu Regiona Istočne Srbije danas je obavljen žreb za baraž za popunu Srpske lige Istok i Niške zone.

Potpredsednik FS RIS zadužžen za takmičenje, Blagoje Miloššević sa saradnicima iz kancelarije Saveza, a u prisustvu predstavnika zainteresovanih kubova imao je naporno, ali i zanimljivo radno popodne.

Žrebom je najpre odlučeno da se utakmice baražža za popunu Srpske lige Istok, između drugoplasiranih klubova Pomoravsko Timočke zone, Jedinstva iz Paraćina i Dubočice 1923 koja je osvojila drugo mesto u Nišškoj zoni, odigraju u sredu 13. juna u Paraćinu, odnosno u nedelju 17. juna u Leskovcu, sa početkom u 17:30 časova.

Danas je u Niššu žžreban i program baražža za popunu Nišške fudbalske zone. Na igrališštu Cara Konstantina u Niššu, u nedelju 10. juna se igra dupli program, od 16 časova: Pčinja iz Trgoviššta (prvak  Lige Pčinjskog okruga) - Lužžnica iz Babuššnice, prvak Lige Pirotskog okruga, a od 18 časova: Jastrebac iz Blaca (prvak Lige Topličkog okruga) - Ropotovo, prvoplasirani predstavnik Lige Kosovskog Pomoravlja. Pobednici nedeljnih susreta, odmeriće snage u finalnoj utakmici zakazanoj za sredu 13.juna, takođe na nišškom Bubnju, u borbi za upražžnjeno 16.mesto u NFZ.

Blagoje Miloššević sa saradnicima, žžrebao je danas i parove pobednika kup takmičenja u devet okruga i GFS Nišš. U predkolu, sastaju se četiri kluba: Dinamo (Vranje) - PPT Trstenik (igra se u nedelju 10.juna) i Radnički (Pirot) - Hajduk Veljko (sreda,13.jun).

Dva, od preostalih ššest klubova čekaju pobednike sa najavljenih dveju utakmica predkola, a pojedini mogu već od 10.juna da igraju utakmice Prvog kola Kupa FS RIS po rasporedu: Pukovac - ŽŽitorađa (nedelja,10.jun), Car Konstantin - Trgovački (četvrtak, 14.jun), Timok - pobednik utakmice predkola u Pirotu (nedelja,17. jun), i Dubočica 1923-pobednik predkola u Vranju (19. ili 20. juna u Leskovcu). Rukovodstvo takmičenja je jednostavno moralo da učini ustupak Leskovčanima koje 13. i 17. juna očekuju utakmice baražža sa Jedinstvom iz Paraćina.

Utakmice 2.kola, praktično polufinala Kupa FS RIS odigraće se posle 20.juna.

Нема коментара:

Постави коментар