Srpska liga "Istok" 17. kolo

21.03.2009. FK Timok - FK Radnički (Niš) 1 - 0

Joković 86.

Derbi kola pred oko 300 gledalaca, koji je odigran po lošim vremenskim uslovima, zbog snega koji je padao celog dana, završen je pobedom Timoka, golom Jokovića u 86. minutu. Gostujući tim nije opravdao ulogu favorita, da li zbog lošeg vremena ili zbog nadmoćnosti domaćina, tako da praktično i nije imao pravu šansu za postizanje pogotka. Zbog par centimetara snega na terenu, težište igre je bilo na sredini terena, uz učestale startove i prekide igre.

Sam derbi ostaje u senci dešavanja neposredno pred početak utakmice, kada autobus sa navijačima Radničkog, pod pratnjom dva specijalna policijska vozila - marice i dva partolna vozila sa 16 pripadnika interventne jedinice, ulaze u grad i na uglu ulica Lj. Nešić i 7. septembra izlaze iz autobusa još dok je vozilo bilo u pokretu, posle čega dolazi do skukoba sa domaćim navijačima.

Prema navodima medija, zaječarska policija podnela je prekršajne prijave protiv 13 lica zbog narušavanja javnog reda i mira. Povredjeno je 5 osoba, 4 navijača i jedan policajac.

Navijači Timoka izrazili su svoju solidarnost sa tragično nastradalim Đorđem Zarićem, isticanjem parole "Đorđe Zariću počivaj u miru", a nespretnom intervencijom policije u samom kopu, uništena je poruka "OMLADINA OTROVANA", koja je trebala biti sastavni deo koreografije, pošto je policija zabranila unošenje barjaka, bubnja i ostalih redovnih rekvizita.


OT98: Pozdrav za braću iz FNMO koji su nam se i ovog puta pridružili!

Нема коментара:

Постави коментар